Kurczak burger 

Waga

415 g

Trudność

Łatwy

czas przygotowania

30 Min

Porcje

1

Kalorie

567

Tłuszcz

16,8 g

Białko

38,3 g

Węglowodany 

69,4 g

Błonnik

8,9 g

Produkty

         KURCZAK BURGER 

  • Bajgiel z sezamem 1 szt. (75g)
  • Mięso mielone z kurczaka/indyka (100g)
  • Papryka mielona, wędzona szczypta
  • Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (4g)
  • Szpinak baby garść (20g)
  • Pomidor 1/2 szt. (50g)
  • Ogórek kiszony 1/2 szt. (10g)
  • Ser gouda 1 plaster (19g)

 

         FRYTKI Z BATATÓW 

  • Batat 1 szt. (100 g)
  • Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (4g)

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania

Krok 1

Zmiel mięso lub kup gotowe zmielone. Uformuj równy placek i wrzuć do piekarnika na 10 min, temp. 180 stopni termoobieg. Pod koniec pieczenia dodaj ser.

Krok 2

 Umyj i pokrój warzywa i złóż burgera

Krok 3

Bataty obierz, pokrój na kształt frytek, dodaj oliwę i dopraw (sól, pieprz, papryka wędzona, ulubione zioła. Piecz Bataty w piekarniku przez 15-20 min w temp. 180 stopni termoobieg. 

Pobierz przepis

Pobierz plik PDF

Telefon

+48 696 630 355

Adres

Klinika MIĘDZYLESIE  

ul. Mrówcza 124  04-768 , Polska