Kurczak burger
Waga
415 g
Trudność
Łatwyczas przygotowania
30 Min
Porcje
1Kalorie
567
Tłuszcz
16,8 g
Białko
38,3 g
Węglowodany
69,4 g
Błonnik
8,9 g
Produkty
KURCZAK BURGER
- Bajgiel z sezamem 1 szt. (75g)
- Mięso mielone z kurczaka/indyka (100g)
- Papryka mielona, wędzona szczypta
- Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (4g)
- Szpinak baby garść (20g)
- Pomidor 1/2 szt. (50g)
- Ogórek kiszony 1/2 szt. (10g)
- Ser gouda 1 plaster (19g)
FRYTKI Z BATATÓW
- Batat 1 szt. (100 g)
- Oliwa z oliwek 2 łyżeczki (4g)
Sposób przygotowania
Krok 1
Zmiel mięso lub kup gotowe zmielone. Uformuj równy placek i wrzuć do piekarnika na 10 min, temp. 180 stopni termoobieg. Pod koniec pieczenia dodaj ser.
Krok 2
Umyj i pokrój warzywa i złóż burgera
Krok 3
Bataty obierz, pokrój na kształt frytek, dodaj oliwę i dopraw (sól, pieprz, papryka wędzona, ulubione zioła. Piecz Bataty w piekarniku przez 15-20 min w temp. 180 stopni termoobieg.
Pobierz przepis
Pobierz plik PDFTelefon
+48 696 630 355
Adres
Klinika MIĘDZYLESIE
ul. Mrówcza 124 04-768 , Polska