Fondant czekoladowy
Waga
150g
Trudność
Łatwy
czas przygotowania
35 Min
Porcje
1
Kalorie
517,7
Tłuszcz
34,6g
Białko
16,1g
Węglowodany
53,3g
Błonnik
4,0g
Wapń
51,9g
Produkty
- czekolada gorzka – 50 g
- masło z orzechów arachidowych (GO ON) – 20 g
- erytrytol – 20 g (2 łyżki)
- kakao 16%, proszek – 4 g (1 łyżeczka)
- masło ekstra – 1 g
- jaja kurze całe – 50 g (1 sztuka (kl. wagowa M))
- mąka pszenna, typ 1850 – 5 g (1 łyżeczka)
- soda oczyszczona – 1 g (szczypta)
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozpuść czekoladę z masłem orzechowym i erytrytolem w garnku
(uważaj żeby nie przypalić).
Krok 2
Dodaj mąkę, sodę oraz jajko i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Małą ceramiczną foremkę (np. filiżankę kawy lub foremkę do
ciasta) natłuść odrobiną masła i oprósz kakao.
Krok 4
Nagrzej piekarnik na 200 stopni i wrzuć fondanta na 9 min.

Pobierz przepis
Pobierz plik PDFTelefon
+48 696 630 355
Adres
Klinika MIĘDZYLESIE
ul. Mrówcza 124 04-768 , Polska