Fondant czekoladowy
Waga
150gTrudność
Łatwyczas przygotowania
35 Min
Porcje
1Kalorie
517,7Tłuszcz
34,6gBiałko
16,1gWęglowodany
53,3gBłonnik
4,0gWapń
51,9gProdukty
- czekolada gorzka – 50 g
- masło z orzechów arachidowych (GO ON) – 20 g
- erytrytol – 20 g (2 łyżki)
- kakao 16%, proszek – 4 g (1 łyżeczka)
- masło ekstra – 1 g
- jaja kurze całe – 50 g (1 sztuka (kl. wagowa M))
- mąka pszenna, typ 1850 – 5 g (1 łyżeczka)
- soda oczyszczona – 1 g (szczypta)
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozpuść czekoladę z masłem orzechowym i erytrytolem w garnku (uważaj żeby nie przypalić).Krok 2
Dodaj mąkę, sodę oraz jajko i dokładnie wymieszaj.Krok 3
Małą ceramiczną foremkę (np. filiżankę kawy lub foremkę do ciasta) natłuść odrobiną masła i oprósz kakao.Krok 4
Nagrzej piekarnik na 200 stopni i wrzuć fondanta na 9 min.Pobierz przepis
Pobierz plik PDFTelefon
+48 696 630 355
Adres
Klinika MIĘDZYLESIE
ul. Mrówcza 124 04-768 , Polska