Fondant czekoladowy 

Waga

150g

Trudność

Łatwy

czas przygotowania

35 Min

Porcje

1

Kalorie

517,7

Tłuszcz

34,6g

Białko

16,1g

Węglowodany 

53,3g

Błonnik

4,0g

Wapń

51,9g

Produkty

  • czekolada gorzka – 50 g
  • masło z orzechów arachidowych (GO ON) – 20 g
  • erytrytol – 20 g (2 łyżki)
  • kakao 16%, proszek – 4 g (1 łyżeczka)
  • masło ekstra – 1 g
  • jaja kurze całe – 50 g (1 sztuka (kl. wagowa M))
  • mąka pszenna, typ 1850 – 5 g (1 łyżeczka)
  • soda oczyszczona – 1 g (szczypta)

Sposób przygotowania

Krok 1

Rozpuść czekoladę z masłem orzechowym i erytrytolem w garnku (uważaj żeby nie przypalić).

Krok 2

Dodaj mąkę, sodę oraz jajko i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Małą ceramiczną foremkę (np. filiżankę kawy lub foremkę do ciasta) natłuść odrobiną masła i oprósz kakao.

Krok 4

Nagrzej piekarnik na 200 stopni i wrzuć fondanta na 9 min.

Pobierz przepis

Pobierz plik PDF

Telefon

+48 696 630 355

Adres

Klinika MIĘDZYLESIE  

ul. Mrówcza 124  04-768 , Polska